"Denk, Durf & Drive!"
Sinds mei 2008 circa 80 opdrachtgevers geadviseerd...
Ik wil reviews zien
...op het gebied van Communicatie & PR
Ik wil het portfolio zien
Wil jij extra exposure, ideeën of versterking?
Ja, dat wil ik!
Op naar een mooi eindresultaat!!!

Portfolio

Hieronder een aantal projecten die ik heb begeleid.
Klik op de foto voor meer informatie.

GroupAuto Nederland

Voor GroupAuto Nederland, een vereniging voor grossiers, ben ik ingeschakeld als interim marketing manager. Daar heb ik met het sales- & marketingteam onder andere garageconcept AUTOEXCELLENT in de markt gezet en het garageconcept CarXpert doorontwikkeld.

Foto 1 en 2
Met het hele GroupAuto team hebben we GroupAuto the Xperience op 28 november georganiseerd in Hart van Holland. Een groot congres voor grossiers, autobedrijven, leveranciers en stakeholders. In totaal mochten we circa 750 gasten ontvangen. Op foto 2 sta ik op de foto met collega Marianne en voormalig Formule-1 coureur Jan Lammers.

Foto 3 en 4
In mei 2017 hebben we het clubevent georganiseerd voor alle grossiersleden. In diverse parallelsessies zijn grossiers over diverse ontwikkelingen bijgepraat. Op de laatste foto sta ik samen met mijn top collega's Anouk, Lenneke en samen met een grossierslid Michael.

Foto 5 en 6
Samen met Freek Blekxtoon, directeur GroupAuto Nederland, naar het Automotive Gala. Het event waar de uitreiking van de meest prestigieuze managementprijs in de autobranche plaatsvindt: de Automotive Manager van het Jaar.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

KPE GROEP

Voor het boek "Peoplebuilders" van KPE heeft Hanneke de teksten aangeleverd op basis van interviews met o.a. Bert van Marwijk, Sef Vergoossen, Erik Meijer en Eric Gerets. Dit boek is gepresenteerd tijdens de KPE Relatiedag op 24 augustus 2017 in Lanaken (België). In december vond de presentatie, samen met de Peoplebuilders, in het Philips Stadion in Eindhoven plaats. Op de foto Hanneke samen met Erik Meijer, analist bij Fox Sports en Sky Duitsland en Ron Koenen, directeur KPE Groep. Hieronder een compilatiefilm van de boekpresentatie in Eindhoven.

Afbeelding

AUTOEXCELLENT

In 2014 heb ik voor GroupAuto het garageconcept AUTOEXCELLENT geïntroduceerd in de markt. De formule heb ik als marketingmanager, samen met het marketing- en salesteam continu op marketinggebied geprofessionaliseerd. Van website, een eigen app en vele andere on- en offline promotiematerialen. In november 2018 heeft BOVAG Rosa-onderzoek uitgewezen dat AUTOEXCELLENT de best gewaardeerde garageconcept van Nederland is.

Ook heb ik een fotoshoot georganiseerd bij AUTOEXCELLENT Jos Bouw ten behoeve van onder andere een reclamecampagne in de automotive vakpers.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Brandweer Fryslân

Onder het motto 'Schoon Werken is het Nieuwe Stoer' zijn alle 1.300 vrijwilligers en beroepsmedewerkers op diverse manieren geïnformeerd over het belang van arbeidshygiëne/Schoon Werken binnen Brandweer Fryslân. Samen met de leden van de regiegroep, hebben we de eerste stappen gezet om Schoon Werken binnen Brandweer Fryslân flink op de kaart te zetten.

Foto 1 en 2: NOS Journaal & Omrop Fryslân
Samen met Hans Ringnalda, bevelvoerder Heech (hiernaast op de foto) aan de koffie bij Omrop Fryslân. Hans was in de studio te gast (zie tweede foto) om te praten over Schoon Werken binnen Brandweer Fryslân en het belang ervan. Hanneke heeft de opnames begeleid en de PR-coördinatie gedaan. Het item op Omrop Fryslân is hier terug te vinden. Ook NOS Journaal heeft dit item verkort uitgezonden.

Afbeelding 3: 1 april 2017
Zie afbeelding van de deo hiernaast. Helaas.... Het onderzoek bleek uit de duim gezogen te zijn en de uitlevering van gratis deodorant op a.s. zaterdag bleek datum 1 april te zijn. Op deze manier hebben we op een ludieke manier aandacht gevraagd voor Schoon Werken binnen Brandweer Fryslân. Dat is goed gelukt. De grap werd goed gewaardeerd.

Foto 4: Rondleiding Brandweer Fryslân
Van communicatiecollega Nick Kits (hiernaast op de foto) een rondleiding door de kazerne gekregen.

Foto 5: Boks clinic
Samen met brandweercollega Gerrit Bos een boks clinic gedaan tijdens het jubileumfeest van Veiligheidsregio Fryslân. Nogmaals duizendmaal sorry voor die hoek, Gerrit!

Foto 6: TS (oftewel brandweerauto)
Mea culpa.... Ik kon het niet laten om even achter het stuur te gaan zitten...


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

GGD Fryslân

Voor GGD Fryslân heb ik diverse projecten mogen begeleiden als communicatieadviseur. Zelfmoordpreventiecampagne in samenwerking met 113 en Gemeente Harlingen was daar één van. In Fryslân hebben we veel media aandacht weten te genereren omtrent zelfmoordpreventie als één van de kanalen om het taboe op het onderwerp zelfmoord te doorbreken.

Publiciteit zelfmoordpreventiecampagne
Ook het programma Hjoed (Omrop Fryslân) heeft een item gewijd aan deze campagne. De uitzending is hier terug te vinden. Hiernaast op de foto in uitzending van Omrop Fryslân Anneroos Vos, beleidsadviseur GGD Fryslân, Roely Boer, schrijfster boek Radiostilte en Wethouder Hein Kuiken van Gemeente Harlingen. Ook onder meer het Friesch Dagblad, Harlinger Courant en Omroep Leo hebben aandacht aan het onderwerp besteed.

Syb van der Ploeg
Syb van de Ploeg heeft in het kader van de landelijke 113 campagne het nummer 'Stel de vraag van je leven' geschreven. Dit nummer is hieronder te beluisteren.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

RWretail

RWretail, het adviesbureau voor internationale retail en commercieel vastgoedvraagstukken, schakelt mij regelmatig in als PR- en communicatieadviseur. Zo heb ik diverse PR-trajecten opgezet met de nodige landelijke publiciteit en de nieuwe site voor RWretail begeleid.

Afbeelding 1
Een printscreen van de nieuwe site van RWretail. Check de gehele site via www.rwretail.nl.

Afbeelding 2
Fashiononderneemster Dyanne Beekman en Syntrus Achmea, de grootste Nederlandse vastgoedbelegger in winkels, hebben de handen ineengeslagen voor een nieuw, toekomstbestendig retailconcept. De aanjager en bedenker van deze samenwerking is RWretail. RWretail weet vastgoed- en retailkennis op een creatieve manier te combineren, met commerciële, innoverende en duurzame retail- en vastgoedconcepten te komen en de juiste partijen met elkaar in contact te brengen. In september 2015 opende Dyanne, in haar geboorteplaats Hilversum, de eerste DYANNE STORE. Een belevingswinkel waar de wereld van Dyanne te ervaren is en zichtbaar wordt in fashion, food, beauty, hair en living. Doel is om het retailconcept binnen 3 jaar uit te rollen naar 20 tot 25 DYANNE STORES in Nederland. Links op de foto Carlo van Oostrum van Syntrus Achmea Real Estate & Finance en rechts Dyanne Beekman.

Filmpje
In onderstaand filmpje wordt uitgelegd wat de DYANNE STORE de consument biedt.

Afbeelding
Afbeelding

BOVAG

Het BOVAG Jaarcongres en BOVAG Autobedrijf van het Jaar verkiezing waren grote projecten, die ik voor BOVAG als interim communicatieadviseur, van A tot Z mocht begeleiden op gebied van PR, communicatie en organisatie. Daarnaast was ik hoofdredacteur van het blad 'Onafhankelijke Autobedrijven'.

Foto 1 Halve finalisten

Op deze foto staan de 5 halve finalisten van 3 autobedrijven, die helemaal voor de Award oftewel de felbegeerde titel 'Autobedrijf van het Jaar 2012/2013' gaan.

Foto 2 Automotive congres
Tijdens het BOVAG Jaarcongres mochten we circa 1.500 gasten verwelkomen. Tijdens het avondprogramma werd de winnaar van het BOVAG Autobedrijf van het Jaar 2012/2013 bekend gemaakt.

Foto 3 Winnaar Autobedrijf van het Jaar 2012/2013
Marco Verbeek (links op de foto) werd uitgeroepen tot de winnaar van BOVAG Autobedrijf van het Jaar. Marco nam de Award over van Niels van Herpen (winnaar in 2011-2012).

Foto 4 Perskamer tijdens Automotive Congres
Tijdens het BOVAG Jaarcongres is er een perskamer ingericht, waar de vakpers zich kan terugtrekken.

Filmpje

Onderstaande filmpje laat een impressie zien van het BOVAG congres.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Exact (project Spider-Man)

Ik bedacht een grote PR-stunt voor de opening van het nieuwe hoofdkantoor van Exact, wereldwijde speler op het gebied van online boekhoudoplossingen. Wereldberoemde Alain Robert, alias the French Spider-Man, werd ingevlogen om in Nederland als eerste het gebouw van Exact aan de A13 in Delft te beklimmen. Primeur voor ANP en RTL Boulevard. Met deze PR-stunt heeft Exact veel landelijke, regionale en media-aandacht ontvangen! Ook de vakbladen stonden er vol van!

Foto 1 Spider-Man
Samen met collega Eliza (links) op de foto met Alain Robert, alias the French Spider-Man.

Foto 2 Interview met RTL Boulevard
Op het dak van Exact staat de cameraploeg van RTL Boulevard die Alain Robert interviewt. Ik heb de begeleiding van het interview verzorgd.

Foto 3 tijdens de officiële opening van het nieuwe pand
Boven aan de gevel hangt Alain Robert, alias de French Spider-Man. Van links naar rechts op de foto: Raj Patel (ceo Exact), Bas Verkerk (burgemeester Delft) en Joost Rueck (marketing director Exact).

Foto 4 Illusionist Hans Klok
Samen op de foto met magic man/illusionist Hans Klok. Hans heeft een spectaculair optreden gegeven tijdens de officiële opening van het nieuwe hoofdkantoor van Exact.

Filmpje
Filmpje gaat over Alain Robert en biedt een impressie van de PR-stunt.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

VastgoedPRO

VastgoedPRO is een beroepsorganisatie voor makelaars en taxateurs in Nederland en telt ruim 800 leden. Deze vereniging is ontstaan door een fusie tussen brancheorganisaties LMV en RVT in 2009. Ik ben van 2008 tot 2011 ingeschakeld als interim PR- en communicatieadviseur en heb gedurende de gehele fusietraject geadviseerd op het gebied van alle interne en externe communicatie. Daarnaast heb ik alle publiciteit begeleid. Op de afbeelding is een aantal ontwikkelde brochures en het VastgoedPRO magazine (oplage 15.000) te zien die ik onder andere voor VastgoedPRO heb ontwikkeld.

Afbeelding

Sixt rent a car

Sixt rent a car verhuurd wereldwijd auto's. Sixt heeft mij gevraagd als sparringspartner voor het opzetten van diverse PR-trajecten in Nederland. Hieronder een aantal PR-trajecten, die ik heb begeleid.

Foto 1 Award via Zoover
Sixt heeft in 2012 de Award voor het Beste Autoverhuurbedrijf van Nederland in ontvangst mogen nemen. Op de foto staat Yvette Dijkman (links), marketing medewerker Sixt en links Jolijna Boone, marketing executive Sixt.

Foto 2 Award via BOVAG
Sixt rent a car (vestiging Schiphol) is ook via BOVAG verkozen als de allerbeste autoverhuurder van Noord-Holland. Ruim 2.000 consumenten hebben hun stem uitgebracht en maar liefst 600 autoverhuurbedrijven deden aan deze BOVAG verkiezing mee.

Afbeelding
Afbeelding

Concorde Group

Concorde Group, Nederlandse marktleider in vertalingen, organiseerde het seminar 'Meesters in Meertaligheid' voor circa 250 tolken en vertalers. Dit event vond plaats op 28 september 2013 in Amsterdam. Ik ben gevraagd om de gehele organisatie en communicatie van A tot Z voor mijn rekening te nemen.

Foto 1 Fotoshoot 'Meesters in Meertaligheid'
Een onderdeel van het seminar was de Concorde infomarkt. Naast netwerken, konden gasten ook met elkaar op de foto in de 'Meesters in Meertaligheid' fotoshootstand. Op de foto staat Yvette, marketing manager Concorde (links) samen met Hanneke.

Foto 2 Onderonsje
Even een onderonsje met Ernst Böhre, directeur Concorde Group tijdens het seminar.

Foto 3 Jan van Setten
Jan van Setten, schrijver, coach en entertrainer, vervulde als een van de sprekers een belangrijke rol tijdens het Concorde seminar.

Foto 4 Cararetgroep MiER
Cabaretgroep MiER trad op als dagvoorzitter.

Filmpje
Onderstaand filmpje geeft een impressie weer van het seminar 'Meesters in Meertaligheid'.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

WillemsenU Architecten

Voor architectenbureau WillemsenU in Eindhoven heb ik in het kader van de ontwikkeling van een nieuw kantoor voor de nodige publiciteit gezorgd.

Op de afbeelding
Dit betreft een van de publicaties (Eindhovens Dagblad), die ik voor WillemsenU heb verzorgd. WillemsenU is bedenker, ontwerper en tevens één van de medebewoners van dit bijzonder pand. Het unieke en groene aan dit gebouw zit vooral in de ver doorgevoerde duurzaamheid in alle elementen, zowel binnen als buiten het kantoor. WillemsenU heeft met dit ontwerp bovendien de 'BNA Gebouw van het Jaar' nominatie in de wacht gesleept.

Afbeelding

Logica

Ik ben een aantal maanden ingeschakeld als interim-woordvoerder bij wereldwijde IT-dienstverlener Logica in Amstelveen. Daar heb ik onder meer intensief samengewerkt met Christoph Linke, PR-manager Logica, als het gaat om diverse PR-trajecten en woordvoering.

Op de foto's
Met Christoph Linke, PR-manager Logica (links op de foto) en Gerben Mak, director innovation Logica, nieuwe gadgets uitproberen tijdens PICNIC, dé plek voor creatieve technologie en innovatie (www.picnicnetwork.org) te Amsterdam. Op de tweede foto het Logica-gebouw in Amstelveen.

Afbeelding
Afbeelding

Westfriesgasthuis (project 'Poppeninvasie')

Voor het Westfriesgasthuis, ziekenhuis met meerdere vestigingen in Noord-Holland, heb ik veel landelijke en regionale media-aandacht met de poppeninvasie gehaald. Ruim 300 poppen, verkleed als artsen en verpleegkundigen, zijn door heel Heerhugowaard en omgeving geplaatst. Dit in het kader van de opening van de nieuwe polikliniek in Heerhugowaard. Eindelijk echt letterlijk persoonlijke zorg dichtbij voor de bewoners met de komst van dit ziekenhuis. Ik ben ingeschakeld voor het idee en uitvoer van deze PR-stunt om zo het Westfriesgasthuis goed op de kaart te zetten.

Foto 1 Interview met RTV Noord-Holland
RTV Noord-Holland interviewt Mieke Boots, woordvoerder en communicatie-adviseur van het Westfriesgasthuis in het kader van de poppeninvasie door heel Heerhugowaard en omgeving.

Foto 2-4 Team van 25 mensen
Met een team van 25 medewerkers van het Westfriesgasthuis, zijn er ruim 300 poppen verkleed als artsen en verpleegkundigen en over de hele regio verspreid. Op de derde foto staan Mieke Boots samen met mij.

Foto 5 en 6 Poppeninvasie
Alle bewoners van Heerhugowaard en omgeving mochten op de foto met de poppen verkleed als arts of verpleegkundige. Dit in het kader van de opening van de polikliniek van het Westfriesgasthuis in Heerhugowaard. Op de laatste foto sta ik samen met Mieke Boots (rechts).Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Balder Logistiek

Balder Logistiek, dienstverlener op het gebied van transport, is als eerste bedrijf in Nederland gestart met een DRONE-service. Dat heeft voor veel publiciteit gezorgd. Echter, is deze service toch echt een '1 aprilletje'! Ik ben in 2015 gevraagd als interim marketing manager om bij Balder Logistiek de afdeling Marketing vorm te geven. Daar heb ik, samen met collega Robin Klabbers, een marketingplan geschreven, diverse projecten opgezet zoals een nieuwe website, een beurs, marketingplan en voor publiciteit gezorgd.

Foto 1 het Balder team
Robin Klabbers (links) en Hanneke komen samen het 'Rik Balderplantsoen' oftewel eigenaar Rik Balder en Balder Logistiek verder versterken!

Foto 2 Balder Drone
Ondanks de hoeveelheid publiciteit in regio en vakpers, was de DRONE-service toch echt een 1 april-grap.Afbeelding
Afbeelding

Finnish Dutch Chamber of Commerce

Samen met collega-ondernemers van het Finse business netwerk, Finnish Dutch Chamber of Commerce, heb ik eind 2015 een week lang inspiratie opgesnoven in Helsinki. Tijdens deze businesstrip hebben we een bezoek gebracht aan Slush, een groot IT-event met maar liefst 10.000 bezoekers. Ik heb deze week gezorgd voor diverse audiovisuele begeleiding in opdracht van Finnish Dutch Chamber of Commerce.

Foto 1 Ontmoeting met Neelie Kroes
Neelie Kroes was een van de sprekers op het Slush congres. We mochten haar ontmoeten op de 'Holland House'-stand.

Foto 2 Voor de ingang van Slush
Met een Nederlandse business delegatie staan we voor de ingang van Slush, een groot IT-congres in Helsinki.

Foto 3 Diverse bedrijfsbezoeken in Helsinki
Met een Nederlandse business delegatie hebben we diverse bedrijven in Helsinki bezocht. Ook hebben we een bezoek gebracht aan het grote Finse bedrijf Accountor.

Foto 4 Ook veel gezelligheid...
's Avonds gezellig een hapje eten met collega-ondernemers in Helsinki. Het waren een paar inspirerende, maar ook vooral gezellige dagen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Effectory

Effectory, Nederlandse marktleider op het gebied van medewerkersonderzoek, heeft mij jarenlang ingeschakeld als interim PR-adviseur. Samen met Suzanne Mancini, marketing medewerker Effectory, hebben we heel wat PR-trajecten opgezet en veel publiciteit gehaald in landelijke, regionale en vakmedia.

Op de foto

Ieder jaar maakt Effectory de 'Beste Werkgevers' van Nederland bekend. Op 9 september 2010 werd dit event voor de negende keer georganiseerd. Op de foto staan de organisatoren van de Beste Werkgevers Marianne Ostendorf (links), Lourens Touwen en Suzanne Mancini.

Afbeelding

CarXpert Nederland

CarXpert is een fullservice garageformule waar onafhankelijke autobedrijven zich bij kunnen aansluiten. Formuledeelnemers ontvangen een optimale ondersteuning op het gebied van techniek, marketing en kunnen gebruik maken van collectiviteitsafspraken. Ik ben ingehuurd door CarXpert Nederland als marketing manager voor onder andere de verdere ontwikkeling van diverse marketingactiviteiten, PR en het aansturen van het sales & marketing team.

Begeleiding RTL programma 'LifeStyleXperience'
Twee CarXpert autobedrijven waren te zien in het TV-programma LifeStyleXperience (juni 2016). Samen met collega Robert Horsman hebben wij deze autobedrijven tijdens de opnames begeleid en ondersteuning geboden. Hieronder, in het tweede video item, is de uitzending te zien.

Op de foto's (gemaakt door Robert Horsman)
Ik heb bij CarXpert Auto Nol een fotoshoot begeleid, samen met fotograaf Marjet, collega Marco Manders (ontwerper) en Robert Horsman (accountmanager CarXpert Nederland). Het fotomateriaal is gebruikt voor diverse reclamecampagnes en marketingmateriaal voor CarXpert Nederland.

Filmpje Oproep om te stemmen
Formuledeelnemer CarXpert Auto Nol doet daarnaast mee aan BOVAG Autobedrijf van het Jaar 2016/2017. Ook hier heb ik gezorgd voor diverse marketing ondersteuning en een filmpje 'Oproep om te stemmen'. Zie hieronder het item.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

KPE

KPE, het opleidingsinstituut voor de bouw- en vastgoedbranche, organiseert jaarlijks, in samenwerking met brancheorganisaties VastgoedPRO, NVR en NVM, de Themadag Landelijk Vastgoed. Ik verzorg sinds 2013 de algehele redactie van alle sessies en lezingen tijdens dit congres. Dat geldt ook voor de nieuwsbrieven die KPE naar al haar klanten en relaties stuurt.

Foto 1 Spreker Jack de Vries
Hoofdspreker Jack de Vries, voormalig staatssecretaris en CDA-strateeg, trad op in het kader van een goede communicatiestrategie en reputatiemanagement. Op de foto in het midden Jack de Vries met Annet, communicatie adviseur (links) en ik.

Foto 2 Themadag Landelijk Vastgoed in 1931
In april 2014 vond de Themadag plaats in 's-Hertogenbosch.

Foto 3 Themadag Landelijk Vastgoed in Voortse Vallei
Op 20 april 2016 vond de Themadag, met maar liefst 400 makelaars en taxateurs, plaats in Voorthuizen.

Foto 4 Interview met Sef Vergoossen
Voor KPE verzorg ik regelmatig de inhoud van alle nieuwsbrieven. Daarvoor interview ik vaak diverse personen zoals oud-voetbaltrainer Sef Vergoossen (op de foto). Hij heeft voor de nieuwsbrief zijn visie op voetbal versus het bedrijfsleven gegeven.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Webprint.nl

Voor Webprint.nl, een van de grootste producenten van fotoalbums en persoonlijke fotoproducten, heb ik als PR-adviseur heel wat PR-trajecten begeleid. Hieronder worden er twee omschreven.

Foto 1 en 2 PR tijdens 'De Wereld Draait Door'
Het welbekeken tv-programma 'De Wereld Draait Door' heeft een speciale uitzending gemaakt voor de slachtoffers in Haïti op 21 januari 2010. Het doel van deze uitzending is geld ophalen voor de slachtoffers via sponsoracties van bedrijven. Ook kaarten.nl heeft zich hiervoor opgegeven. Op de foto staan de Djalita Cheerleaders, ingeschakeld door kaarten.nl met Giel Beelen. De opbrengst van alle kaarten die via kaarten.nl worden besteld, wordt gedoneerd aan Giro 555. Kaarten.nl heeft mij ingeschakeld voor het idee en algehele begeleiding van deze actie.

Foto 3 en 4 Opnames viral
Voor Webprint.nl bedacht ik PR-stunt in de vorm van een viral ten behoeve van veel media-aandacht en aandacht via social media voor wenskaarten. Ik bedacht het gehele concept en verzorgde de opnames.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Mailhetdoor.nl

Mailhetdoor.nl, een nieuwe online boekhoudservice wordt gelanceerd tijdens Prinsjesdag. Dat is bij veel media niet ongemerkt gebleven. De dames Doors van Mailhetdoor.nl hebben tijdens deze dag aandacht gevraagd via ludieke, spraakmakende teksten op banieren. Dit in het kader van hoe ondernemers geld kunnen besparen in tijden van aangekondigde bezuinigingen.

Een van de boodschappen, middels een taalkundig geintje, aan premier Rutte luidt: 'Reduceer Uitermate Treurige Tegenslag Europa? Check: Mailhetdoor.nl.' Deze leider weet als geen ander dat het belangrijk is om over de meest recente informatie te beschikken. Ook is er een boodschap aan minister De Jager luidt: 'Doodmoe Europa? Jouw Administratie Goed En Rekenfoutloos? Check: Mailhetdoor.nl.' Een gevoelige snaar. Immers, deze ondernemende leider heeft zelf ondervonden hoe cruciaal het is om te beschikken over actueel inzicht in de financiën inzake bijvoorbeeld Griekenland. Dat geldt ook voor veel ondernemers. Zij missen vaak 24/7 inzicht in hun financiën. Ik heb dit gehele traject voor Mailhetdoor.nl bedacht, opgezet en begeleid.

Foto 1 Interview met RTL
Cameraman van RTL interviewt Kay Pierik, directeur van Mailhetdoor.nl

Foto 2 en 3 In actie...
Hier ben ik in actie voor Mailhetdoor.nl.

Foto 4 en 5 Doors van Mailhetdoor.nl
De dames Doors van Mailhetdoor.nl waren gelukkig goed voorbereid op het slechte weer!

Filmpje
Onderstaand filmpje geeft een impressie van wat Mailhetdoor.nl biedt en het doel van de actie.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Tolk- en Vertaalcongres

In de aanloop en voorbereiding voor het Tolk- en Vertaalcongres op 11 en 12 maart 2016 heb ik een bijdrage geleverd aan de algehele organisatie en communicatie. Daarbij heb ik onder meer intensief samengewerkt met collega Jeanet Prins. Meer dan 1.000 deelnemers hebben zich opgegeven voor deze internationale tweedaagse conferentie in Hilversum.

Deze werkzaamheden heb ik gedaan in opdracht van organisaties als:
- de Europese Commissie,
- BQTA (branchevereniging voor Vertaalbureaus in België),
- CBTI-BKVT (branchevereniging Tolken en Vertalers in België),
- KU Leuven (Universiteit in Leuven),
- NGTV (branchevereniging Tolken en Vertalers in Nederland),
- UAntwerpen (Universiteit in Antwerpen) en
- VViN (branchevereniging voor Vertaalbureaus in Nederland).

Afbeelding
Afbeelding

Finnish Dutch Chamber of Commerce

Finnish Dutch Chamber of Commerce, de Finse Kamer van Koophandel in Nederland, organiseert regelmatig business meetings voor al haar leden met interessante sprekers. Ik word regelmatig ingehuurd om onder andere diverse interviews met sprekers te begeleiden en zorg voor diverse audiovisuele begeleiding.

Foto 1 Delegatie met oud-minister-president
In maart 2016 vond er een business meeting met de oud-minister-president van Finland Esko Aho in het Hilton Hotel op Schiphol plaats. Van links naar recht op de foto: Patrice van der Heiden, general manager FDCC, Petra Wullings, chairlady FDCC, Katri Viinikka, ambassador of Finland, Esko Aho, oud-minister-president van Finland en een medewerker van Esko Aho.

Foto 2 Aan het woord....
Oud-minister-president van Finland, Esko Aho, aan het woord.

Foto 3 Business Luncheon met Jorma Ollila
Jorma Ollila, Chairmen Nokia en Shell, is een belangrijke spreker tijdens de Business Luncheon in Hotel Des Indes op 17 januari 2012. Op de foto Jorma Ollila, Chairman Nokia en Shell, (links), ik in het midden en Patrice van der Heiden, destijds Chairman FDTG (Finnish Dutch Trade Guild).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Hoofdbedrijfschap Detailhandel

Ik geef, samen met collega Mark van Dansik, diverse Mediaworkshops aan in totaal 30 adviseurs van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD). Dit betreft een organisatie waarin de werkgevers- en werknemersorganisaties in de detailhandel samenwerken aan een gezonde detailhandel. De HBD-adviseurs komen regelmatig in contact met journalisten. Via deze trainingen komt aan bod hoe journalisten werken en krijgen adviseurs handvatten (do's and don'ts) aangereikt hoe je de media het beste kunt voorzien van informatie.

Foto 1
Als gastspreker is Karel Baarspul van de Gouda Media Group uitgenodigd om te vertellen hoe het onder andere op zijn redactie werkt.

Foto 2
Ik interview een van de adviseurs van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel voor de camera. Een leuke oefening!


Afbeelding
Afbeelding

Kookland.nl

Kookland.nl wordt gelanceerd en weet, in samenwerking met mij, behoorlijk wat publiciteit te genereren bij De Telegraaf, AD en Radio 538. Kookland.nl is een unieke 3-gangenmaaltijdservice die via de post door heel Nederland bezorgd kan worden. Het eten wordt ambachtelijk bereid. Dit is een initiatief van de Twentse rasondernemer Ton Marsman.

Foto 1 Interview RTV Oost
Ton Marsman, directeur Kookland.nl, wordt geïnterviewd in de studio van RTV Oost in het best bekeken programma 'En dan nog even dit!' Ook Tim Knol is een van de gasten.

Foto 2 De maaltijden van Kookland.nl

Het eten wordt ambachtelijk bereid en dat wordt erg hoog gewaardeerd door klanten!
Afbeelding
Afbeelding

Exact (project Online Salaris)

Eindelijk geen slapeloze nachten meer dankzij Online Salaris, een online service van Exact en daar mag je je collega's best mee om de oren slaan. Ik ben door Exact, een wereldwijde speler op het gebied van online boekhoudoplossingen, gevraagd om een dergelijke ludieke actie te bedenken. Tevens heb ik de gehele organisatie in het kader van deze ludieke stunt opgepakt. Met deze actie is veel gratis aandacht gegenereerd in de betreffende vakmedia.

Foto 1 Interview met Exact
Het Exact Promotieteam wordt door mij geïnterviewd waarom zij duizenden kussens uitdelen aan accountants.

Foto 2 Om de oren slaan
Daar mag je je collega's best mee om te oren slaan. Dat deden veel mensen ook letterlijk!

Foto 3 Een checkmomentje
Ik ben met acteurs opnames aan het checken van het Exact Promotieteam. Dit team heeft duizenden kussens uitgedeeld aan accountants.

Foto 4 Promotieteam van Exact
De Exact Promotiedames.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Aandacht voor Eenzaamheid

Deze heren van Aandacht voor Eenzaamheid hebben een missie: iets doen tegen de eenzaamheid van mensen. En dat zijn er heel wat in Nederland. Ik ben gevraagd voor het opzetten van de gehele PR & communicatie en als sparringspartner rondom deze organisatie met al haar initiatieven.

Afbeelding

Young Professionals Automotive

Dit betreft een eerste bijeenkomst van jonge managers, actief in automotive, om te leren, elkaar te inspireren en kennis uit te delen. Founding father van dit automotive initiatief is Geert Vermeer. Ik heb de bijeenkomst georganiseerd en de presentatie voor deze managers verzorgd.

Afbeelding

Westfriesgasthuis (project 'Sterk Spul')

Heerhugowaard is heel even HOLLYWOOD!! Veel regionale publiciteit vanwege de opnames film 'Sterk Spul' in opdracht van het ziekenhuis Westfriesgasthuis. Media-aandacht in onder andere Heerhugowaards Nieuwsblad, Noordhollands Dagblad, RTV Noord Holland, De Koerier en noem maar op. Ik ben ingeschakeld voor het idee, script en regie van de opnames. Dit alles om Westfriesgasthuis goed op de kaart te zetten.

Foto 1 Prijs in de wacht gesleept met het idee
Het Westfriesgasthuis in Heerhugowaard wint de WMO-Award met het idee om samen met de inwoners van Heerhugowaard een film te produceren. Ook de Burgemeester krijgt een rol. Voor de première worden alle inwoners uitgenodigd. Goed voor de saamhorigheid. De WMO-Award is gekoppeld aan het Innovatiefonds van de Gemeente Heerhugowaard. Op de foto neemt Mieke Boots, communicatie-adviseur Westfriesgasthuis (rechts) de Award (en 5.000 euro) in ontvangst. Ik heb dit gehele concept bedacht en uitgevoerd. Natuurlijk erg leuk als een dergelijk idee een Award wint en daar nogmaals publiciteit mee scoort!

Foto 2 Tijdens de opnames
Scene 'Opa vertelt zijn kleinzoon over vroeger, terwijl ze op een bankje zitten in het winkelcentrum'. Ik heb de opnames van de film Sterk Spul geregisseerd in opdracht van het Westfriesgasthuis.

Foto 3 Opnames vanuit een rijdende bus
Samen met de cameraman vanuit een rijdende bus mensen filmen die tijdens de opnames van de film 'Sterk Spul' fietsen.

Foto 4 en 5 Val scene
Een korte onderbreking van de opnames en opnames van de val scene van assistente Chantal en Teun op straat. Geen ongelukje, maar onderdeel van het script.

Foto 6 film 'Sterk Spul' in première
De film 'Sterk Spul' gaat in première in theater Cool in Heerhugowaard. De burgemeester heeft de opening verzorgt en heeft alle de acteurs gefeliciteerd met hun fantastische prestatie!
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Ambassade van Zweden

Het Intercontinental Amstel Hotel in Amsterdam vormde op dinsdag 6 maart 2012 het decor van het evenement 'Sweden: Culinary Yours'. Op uitnodiging van de Zweedse Ambassade, The Swedish Trade Council, Visit Sweden en de The Swedish Chamber of Commerce werden genodigden getrakteerd op een gastronomische kennismaking met het Scandinavische land. Ik heb tijdens dit event voor diverse audiovisuele begeleiding gezorgd.

Foto 1 Bekende Zweden
Op de foto staan (van links naar rechts) general manager van het Amstel Hotel Hendrik Bosch, de Zweedse Minister van Handel Ewa Björling, de Zweedse voetballer John Guidetti en de ambassadeur van Zweden Håkan Emsgård,

Foto 2 Zweedse topchef
De Spiegelzaal van het hotel werd voor deze gelegenheid omgetoverd tot een showkeuken. Daar trakteerde de Zweedse topchef Leif Mannerström (links op de foto) de gasten tijdens een kookdemonstratie op verschillende Zweedse delicatessen.

Foto 3, 4 en 5 Impressies
Gasten smullen van diverse Zweedse lekkernijen en een fotograaf van De Telegraaf fotografeert een aantal gasten.

Foto 6 Swedish Chamber Export Prize
Ook werd er tijdens dit even de Swedish Chamber Export Prize uitgereikt. Op de foto (van links naar rechts) staan Andreas Rentner (Swedish Trade Commissioner), Nils van Dijkman (Chairman Swedish Chamber of Commerce), Mikael Sörensen (General Manager Handelsbanken en tevens winnaar Export Prize), Ewa Björling (Swedish Trade Minister) en Håkan Emsgård (Swedish Ambassador).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Retail Reality

Voor Retail Reality, een adviesbureau in retail, ben ik ingeschakeld om media-aandacht te genereren en een aantal PR-trajecten goed te begeleiden.

Op de foto
Arnold Terpstra, general manager Retail Reality, wordt o.a. door Editie NL geïnterviewd vanwege The Million Dollar Man. Een concept waarmee winkeliers aanzienlijk de omzet kunnen verhogen door de medewerkers extra te prikkelen en te motiveren met name op het gebied van initiatief nemen richting de klant. Dit is gebleken uit een succesvolle pilot bij Halfords, waar het gemiddeld bonbedrag en het aantal verkochte stuks per transactie fors is gestegen.

Afbeelding

Landelijke Makelaars Vereniging

Voor de Landelijke Makelaars Vereniging (LMV), een branchevereniging voor makelaars, heb ik diverse PR & communicatietrajecten begeleid, waaronder een persconferentie

Foto's 1 en 2
De Landelijke Makelaars Vereniging heeft tijdens een ronde tafel discussie, waarbij ook de landelijke media voor uitgenodigd is, een direct operationeel kwaliteitscontrole en kwaliteitsbewaking van taxaties voor alle brancheorganisaties gelanceerd. Ik heb deze persconferentie opgezet en begeleid.

Foto 3 Bezoek aan de Week van de Ondernemer
Extra inspiratie opgesnoven tijdens de Week van de Ondernemer in de Jaarbeurs Utrecht. Op de foto sta ik samen met opdrachtgever Ed van de Bijl, Directeur Landelijke Makelaars Vereniging. Wanneer het 'Miljonaair blad' in de schappen ligt, is nog niet bekend. Wel dat dit het beginpunt is geweest van een langdurige en fijne samenwerking!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Westfriesgasthuis (project 'Paro')

Het ziekenhuis Westfriesgasthuis in Hoorn is volop in het landelijk nieuws met het robot zeehondje Paro uit Japan. Het zeehondje Paro is inmiddels het geliefde kameraadje geworden van vele patiëntjes. Publicaties in o.a. De Telegraaf, Volkskrant, AD, Noordhollands Dagblad. Ook hebben Hart van Nederland en RTV Noord-Holland aandacht besteed aan de komst van het zeehondje. Ik ben gevraagd om media-aandacht te genereren en dit gehele PR traject verder goed te begeleiden.

Foto 1 Zeehondje Paro
Het zeehondje Paro samen met patiëntje Gigi Harberts en moeder Angela.

Foto 2 Interview met Hart van Nederland
Hart van Nederland interviewt Patrick Edgar, Bestuursvoorzitter Westfriesgasthuis over de komst van het zeehondje Paro.

Afbeelding
Afbeelding

REEF

REEF is een projectmanagementbureau in Eindhoven en heeft mij een aantal keer ingeschakeld als PR-adviseur om diverse PR-trajecten op te zetten en te begeleiden van A tot Z.

Op de foto
Chris Reef, directeur REEF wordt geïnterviewd door het Eindhovens Dagblad en FD vanwege de REEF Competentie Monitor (REEF CM). REEF CM is een nieuw instrument dat het mogelijk maakt om optimaal op de wensen van zowel de medewerkers als de opdrachtgevers in te spelen. De perfect match dus!

Afbeelding

KPE (project 'Mestreechter Geis Award)

Ieder jaar reikt kennis- en opleidingscentrum KPE de prestigieuze opleidingsprijs 'Mestreechter Geis Award' uit tijdens de KPE relatiedag in Maastricht. In 2010 heeft de BVR-Groep deze prijs voor het initiatief Vakman Plus in ontvangst genomen. In 2011 was dat woningcorporatie Wonen Zuid. Ik heb, in opdracht van KPE, voor publiciteit verzorgd. Met name voor de vakpers is dit interessant.

Foto 1 Winnaar Wonen Zuid
Op de foto staan Prof.dr. Theo Bastiaens, voorzitter jury (links op de foto), Fleur Meuwissen, manager Vastgoed bij Wonen Zuid en Ron Koenen, directeur KPE.

Foto 2 Winnaar BVR-Groep

Op de foto staan Martijn Jansen, manager P&O BVR-Groep, die de Award in ontvangst neemt van Ron Koenen, directeur KPE (rechts op de foto).

Afbeelding
Afbeelding

Slurink

Slurink, een bunkerstation met meerdere vestigingen door Nederland, heeft landelijke media aandacht in onder andere het AD gekregen omtrent de uitdagingen waar zij en andere toeleveranciers van brandstof, levensmiddelen en diverse scheepsbenodigdheden voor binnenvaartschepen voor staan. Ik heb dit gehele PR-traject voor Slurink begeleid.

Op de foto
Op de foto de gebroeders Rob en Bert Slurink, beide eigenaar van Slurink.

Afbeelding

Hands On

Voor Hands On, specialist in het implementeren en beheren van Microsoft oplossingen, heb ik een tijdlang de redactie verzorgd en diverse interviews begeleid voor de Hands On nieuwsbrief.

Foto 1
René van Lammeren, manager marketing & sales bij Hands On, is weer helemaal blij met de Hands On nieuwsbrief.

Foto 2
Samen met René van Klaveren, directeur Hands On, extra inspiratie opsnuiven tijdens het Zakenfestival in Amsterdam.

Afbeelding
Afbeelding

Swedish Chamber of Commerce

Ieder jaar organiseert de Swedish Chamber of Commerce het Santa Lucia event in Hotels van Oranje te Noordwijk. In 2012 namen 170 bedrijven deel aan deze kerstviering. Ik heb de audiovisuele begeleiding van dit evenement verzorgd.

Foto 1
Op de foto van links naar rechts: Nils van Dijkman (Chairman Swedish Chamber of Commerce), Santa Lucia, Jaap Liethof (manager Hotels van Oranje) en Håkan Emsgård (Swedish Ambassador).

Foto 2
Santa Lucia Ceremony.

Afbeelding
Afbeelding

Hoofdbedrijfschap Detailhandel

Samen met Geert Vermeer, voorzitter Hoofdbedrijfschap Detailhandel, heb ik diverse regio's door heel Nederland bezocht om te kijken wat er leeft en speelt bij retail-ondernemers. Ik heb diverse bedrijfsbezoeken voor Hoofdbedrijfschap Detailhandel georganiseerd en begeleid.

Foto 1 Bedrijfsbezoeken Groningen
Op de foto Geert Vermeer, samen met mij op de fiets door Groningen. Deze foto is gemaakt door Suzanne Hansen, eigenaar van Het Fietsje.

Foto 2 en 3 Bedrijfsbezoeken Etten-Leur
Deze foto's zijn gemaakt in Etten-Leur, waar diverse ondernemers uit de regio aanwezig waren.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Boekuwzending.com

Boekuwzending.com wordt gelanceerd en staat in de mediaspotlights! Boekuwzending.com betreft de eerste online logistieke service van de Benelux waar de klant binnen een paar seconden een prijsopgave ontvangt voor pallet- en pakketzendingen door geheel Europa. Ik heb dit gehele PR-traject opgezet en begeleid.

Op de foto
Rik Balder, directeur van Boekuwzending.com.

Afbeelding
Afbeelding

VastgoedPRO

Ik heb meegedaan aan de 40 kilometer loop (40.000 Meter Mars) door West-Friesland. De opbrengst van de sponsorloop is naar 180 projecten in de Derde Wereld gegaan.

Foto 1 Inschrijven
Inschrijven voor de 40 kilometer loop, samen met collega Ed van de Bijl, directeur VastgoedPRO.

Foto 2 Yes.... de finish
Bij de finish de laatste stempel gehaald samen met collega Ed van de Bijl, directeur VastgoedPRO en zijn vrouw Cora.

Afbeelding
Afbeelding

Diensten

Ben jij op zoek naar een (interim) communicatieprofessional, die een duidelijke bijdrage levert aan het succes van jouw organisatie, diensten of producten? Hieronder de diensten die ik je kan bieden. Wil je meer weten? Neem dan contact met me op.

Communicatieadvies

Communicatieadvies

PR-ondersteuning

PR-ondersteuning

Projectmanagement

Projectmanagement

Eventmanagement

Eventmanagement

Tekstproductie

Tekstproductie

Video- & Fotoproductie

Video- & Fotoproductie

Reviews

Hieronder een aantal reviews. Wil je meer reviews zien? Klik dan hieronder op de button 'BEKIJK ALLE REVIEWS' en check mijn LinkedIn.

NHL Stenden Hogeschool

NHL Stenden Hogeschool

Drs. Soon Hee Santema: Directeur R&D Zwaartepunten & Contractactiviteiten, NHL Stenden Hogeschool: "Het was heel plezierig om met Hanneke samen te werken. Ze heeft mijn eenheid met goede ideeën en ook met veel enthousiasme ondersteund. Hanneke is betrouwbaar, creatief en denkt altijd in oplossingen."

Brandweer Fryslân

Brandweer Fryslân

Nick Kits, communicatieadviseur Brandweer Fryslân: "Hanneke is een enorm bevlogen professional met passie voor communicatie. Ze breng veel kennis, kunde en enthousiasme met zich mee en weet mensen gemakkelijk te enthousiasmeren. In grote en complexe projecten kan ze met haar creativiteit en doorzettingsvermogen mensen goed in beweging krijgen en snel resultaten boeken. Ze heeft oog voor de persoon en gevoel voor verhoudingen. In haar werk pakt ze zaken snel op, past goed binnen uiteenlopende teams en werkt secuur aan gezamenlijke doelstellingen. Daarnaast is ze gewoon een betrouwbare en fijne en collega met wie je ook nog eens erg kan lachen!"

Friese Preventieaanpak

Friese Preventieaanpak

Anneke Meijer, Programmamanager Friese Preventieaanpak: "Hanneke heeft ons als communicatieadviseur enorm geholpen om de Friese Preventieaanpak, de grootste samenwerking op preventie in Fryslân, mede te ontwikkelen en tot uitvoering te brengen! Ik ben erg blij met Hanneke als maatje om deze grote netwerksamenwerking tot een succes te brengen. Zij heeft, naast haar creatieve en communicatieve skills, ook veel te brengen op strategisch vlak. Zij houdt rekening met alle verschillende belangen en verwachtingen van een ieder. Zij is erg goed om de rode lijn eruit te halen om dit vervolgens dit te kunnen vertalen naar concrete stappen en plannen. Zij heeft meestal aan een half woord genoeg om de juiste vervolgstap te zetten! Hanneke is enthousiast, heel secuur, een erg harde werker en als zij ergens voor gaat levert dat ook mooie resultaten op. Ik hoop voor nu en in de toekomst nog vaak met haar te kunnnen samenwerken!"

GGD Fryslân

GGD Fryslân

Sytske Balt, Communicatieadviseur GGD Fryslân: "Hanneke is een enthousiaste en professionele communicatieadviseur die nieuwe maar ook al langer lopende projecten snel oppakt. Ze komt met creatieve ideeën, zorgt voor overzicht en voert alle plannen tot in de puntjes uit. Een fijne en ook gezellige collega om mee te mogen werken!"

BOVAG

BOVAG

Anton Pluim, manager BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven: "Ik heb met Hanneke vaker samengewerkt en wat opvalt is haar enthousiasme en commitment. Ze speelt het klaar om in een drukke periode overzicht te houden en haar tijd te besteden aan de echt belangrijke zaken. Eindelijk iemand die ook nee kan en durft te zeggen. Als zij tegen je zegt dat het goedkomt dan is het ook echt geregeld!"

VastgoedPRO

VastgoedPRO

Ed van de Bijl, directeur VastgoedPRO: "Landelijke Makelaars Vereniging LMV en Register van Vastgoed Taxateurs RVT zijn gefuseerd tot één nieuwe organisatie: VastgoedPRO. Hanneke is gevraagd om op strategisch niveau de juiste positionering te begeleiden én te managen. Zowel richting de politiek, de ministeries, richting consumenten organisaties, richting media (radio, TV, kranten) is een gebalanceerd plan uitgewerkt waarin de belangen optimaal werden bediend. Daarnaast is er een complete marketing- en communicatie mix gedefinieerd richting de circa 800 aangesloten ondernemers die lid zijn van beide verenigingen. Hanneke heeft hierin een zeer belangrijke rol gespeeld en ruimschoots voldaan aan de verwachtingen die gesteld werden. En deze lagen hoog, zeer hoog. Het kwalitatieve karakter van dienstverlening was een verademing, de inzet en betrokkenheid geweldig. Ik raad de samenwerking met Hanneke absoluut aan, naast hard werken hebben we ook pret gemaakt en gelachen, het gehele team heeft de samenwerking met haar als uitermate collegiaal ervaren."

Effectory

Effectory

Suzanne Mancini, marketeer Effectory: "Samenwerken met Hanneke is heel inspirerend. Hanneke is proactief en gericht op resultaat. Ze bruist van de ideeën en dat werkte voor ons heel aanstekelijk! Wij hadden behoefte aan professioneel advies om een PR-beleid op te zetten. Samen met haar is dit uitstekend gelukt, PR staat nu structureel op onze agenda. We zien veel resultaat en het belangrijkste: we hebben ontdekt hoe leuk het PR-vak is!"

GroupAuto Nederland

GroupAuto Nederland

Freek Blekxtoon, directeur GroupAuto Nederland: "Creatief, veelzijdig, doelgericht, professioneel en heel prettig in de samenwerking! Dat zou ik als belangrijkste kernwoorden willen meegeven over Hanneke. Binnen onze organisatie heeft Hanneke op zeer succesvolle wijze de marketing en communicatie afdeling naar een hoger plan getild, wat zichtbaar vruchten afwerpt. Dat op een scherpe wijze, heel prettig in de omgang en pro-actief. Ik beveel haar van harte aan als je een professionele marketeer zoekt, die enerzijds acteert op het niveau van strategie en anderzijds dat kan vertalen naar een concreet plan, dat ze dan hands on waarmaakt en managet. Ze kan erg goed 'out of the box' denken, maar ook goed plannen en een team aansturen. Veelzijdig dus! Precies wat wij nodig hebben in onze complexe franchiseorganisatie met veel verschillende aspecten, eigenwijze ondernemers en hectische marktontwikkelingen."

RWretail

RWretail

Rob Wolfs, eigenaar RWretail: "RWretail schakelt Hanneke al jarenlang regelmatig in voor diverse complexe en soms politiekgevoelige PR-trajecten. Simpelweg omdat we van te voren weten dat we dan resultaten boeken en maximale exposure ontvangen."

Concorde Group BV

Concorde Group BV

Yvette Westra, marketing manager Concorde: "Ik had het genoegen om met Hanneke te werken in de aanloop naar, en de dag van het Concorde tolken en vertalers seminar. Dit evenement vond plaats op 28 september 2013 in de bibliotheek van Amsterdam. Gedurende het gehele traject was het een cadeautje om met Hanneke te werken! Professioneel, slagvaardig, doortastend en zeer creatief heeft ze ons symposium van begin tot eind geleid. Ze voerde de dag zelf fantastisch de regie over het evenement, zorgde ervoor dat iedereen binnen de organisatie ontspannen zijn/ haar rol kon vervullen, mede dankzij de uitgebreide en volledige briefings die zij schreef in het voortraject. Voor mij persoonlijk was het een absolute bonus dat Hanneke een geweldig gevoel voor humor heeft, wat maakte dat ze te allen tijde makkelijk benaderbaar is."

Balder Logistiek

Balder Logistiek

Margreet & Rik Balder, eigenaren Balder Logistiek: "Hanneke heeft ervoor gezorgd dat wij in 2015 heel soepel van naam zijn gewijzigd en dat terwijl dat toch echt een gigantische klus is. Ze heeft hiervoor heel veel werk verzet en tegelijkertijd ook nog perfect onze stagiaire Robin begeleid van student Marketing en Communicatie aan de Hogeschool van Leiden naar volwaardig teamlid van Boekuwzending.com. Er staat nu een Marketing afdeling waar wij heel trots op zijn en dat is geheel aan Hanneke te danken!"

Retail Reality

Retail Reality

Arnold Terpstra, general manager Retail Reality: "Wij hebben Hanneke leren kennen als een enorm enthousiast en persoonlijk georiënteerd persoon. Zij probeert zich maximaal in te leven in onze propositie en wil ons bedrijf echt leren kennen. Alle mogelijkheden worden gebruikt, ze laat niets aan het toeval over om het maximale resultaat te behalen."

Hoofdbedrijfschap Detailhandel

Hoofdbedrijfschap Detailhandel

Hendrik-Jan Kaptein, hoofd projectteam Stop Winkelcriminaliteit Hoofdbedrijfschap Detailhandel: "Binnen het Hoofdbedrijfschap Detailhandel is een pilot gestart waarmee de activiteiten zoals die worden uitgevoerd beter zichtbaar moeten worden gemaakt bij de doelgroep; alle ondernemingen in de detailhandel. Uiteraard is het van groot belang dat de HBD medewerkers die lokaal actief zijn met deze activiteiten, weten hoe zij hier over moeten communiceren. In april 2009 is een eerste groep van deze medewerkers getraind door Hanneke in het omgaan met de lokale pers. Hanneke heeft zich goed ingeleefd in de werkzaamheden van de betrokken adviseurs en heeft op basis hiervan een zeer doelgerichte en praktische training gegeven. Door een goede combinatie van theorie en praktijk is veel geleerd. Vooral ook is de nodige drempelvrees weggenomen die er toch bij veel adviseurs is als het gaat om omgaan met de pers."

Bekijk alle reviews

Opdrachtgevers

Met heel veel plezier heb ik onder meer gewerkt voor:

Over mij

Mijn naam is Hanneke (Bergsma). In 2003 ben ik afgestudeerd aan de Vrije Universiteit (Sociale Culturele Wetenschappen) en in 2008 gestart als zelfstandige communicatieprofessional. Inmiddels heb ik circa 80 (grote en kleine) organisaties geadviseerd. Ik denk graag mee in de communicatie-uitdagingen waar organisaties mee te maken hebben. Ik kom met concrete en verrassende ideeën, die net even anders zijn! En dat is dan ook net hét verschil voor mijn opdrachtgevers.

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Een afspraak is snel gemaakt!

"Doing business without communication is like winking at a girl in the dark. You know what you are doing but nobody else does!"

Bron: Stuart Henderson Britt
Hanneke - Communicatie & PR

Hanneke Bergsma

PR- & communicatieadviseur