Reviews

Hieronder staan nog meer reviews op alfabetische volgorde van de naam van mijn opdrachtgever. Aanvullende reviews zijn bovendien te vinden op mijn LinkedIn profiel.

Balder Logistiek

Balder Logistiek

Margreet & Rik Balder, eigenaren Balder Logistiek: "Hanneke heeft ervoor gezorgd dat wij in 2015 heel soepel van naam zijn gewijzigd en dat terwijl dat toch echt een gigantische klus is. Ze heeft hiervoor heel veel werk verzet en tegelijkertijd ook nog perfect onze stagiaire Robin begeleid van student Marketing en Communicatie aan de Hogeschool van Leiden naar volwaardig teamlid van Boekuwzending.com. Er staat nu een Marketing afdeling waar wij heel trots op zijn en dat is geheel aan Hanneke te danken!"

Boekuwzending.com

Boekuwzending.com

Rik Balder, directeur Boekuwzending.com: "In de ontwikkelingsfase van Boekuwzending.com kwam Hanneke met geweldige tips en tricks. Zowel voor de website als voor het lanceren van ons bedrijf heeft zij bijgedragen tot het huidige succes."

BOVAG

BOVAG

Anton Pluim, manager BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven: "Ik heb met Hanneke vaker samengewerkt en wat opvalt is haar enthousiasme en commitment. Ze speelt het klaar om in een drukke periode overzicht te houden en haar tijd te besteden aan de echt belangrijke zaken. Eindelijk iemand die ook nee kan en durft te zeggen. Als zij tegen je zegt dat het goedkomt dan is het ook echt geregeld!"

Brandweer Fryslân

Brandweer Fryslân

Nick Kits, communicatieadviseur Brandweer Fryslân: "Hanneke is een enorm bevlogen professional met passie voor communicatie. Ze breng veel kennis, kunde en enthousiasme met zich mee en weet mensen gemakkelijk te enthousiasmeren. In grote en complexe projecten kan ze met haar creativiteit en doorzettingsvermogen mensen goed in beweging krijgen en snel resultaten boeken. Ze heeft oog voor de persoon en gevoel voor verhoudingen. In haar werk pakt ze zaken snel op, past goed binnen uiteenlopende teams en werkt secuur aan gezamenlijke doelstellingen. Daarnaast is ze gewoon een betrouwbare en fijne en collega met wie je ook nog eens erg kan lachen!"

Concorde Group BV

Concorde Group BV

Yvette Westra, marketing manager Concorde: "Ik had het genoegen om met Hanneke te werken in de aanloop naar, en de dag van het Concorde tolken en vertalers seminar. Dit evenement vond plaats op 28 september 2013 in de bibliotheek van Amsterdam. Gedurende het gehele traject was het een cadeautje om met Hanneke te werken! Professioneel, slagvaardig, doortastend en zeer creatief heeft ze ons symposium van begin tot eind geleid. Ze voerde de dag zelf fantastisch de regie over het evenement, zorgde ervoor dat iedereen binnen de organisatie ontspannen zijn/ haar rol kon vervullen, mede dankzij de uitgebreide en volledige briefings die zij schreef in het voortraject. Voor mij persoonlijk was het een absolute bonus dat Hanneke een geweldig gevoel voor humor heeft, wat maakte dat ze te allen tijde makkelijk benaderbaar is."

Congress by design

Congress by design

Marinus Lobbezoo, managing partner Congress by design in Harmelen: "We zeggen binnen ons bedrijf al heel lang tegen elkaar dat we te weinig aan PR voor onszelf doen, behalve natuurlijk uitstekend werk leveren voor onze opdrachtgevers en hopen dat mond-tot-mondreclame dan tot nieuwe opdrachten leidt (wat gelukkig ook regelmatig gebeurt). We zijn toen met Hanneke gaan praten. Dat leverde al snel een waslijst aan - voor ons vaak nieuwe - ideeën op, van hele kleine dingetjes die heel makkelijk in de dagelijkse routine zijn in te passen, tot meer omvangrijke trajecten die professionele ondersteuning behoeven. Een leuk voorbeeld is ons vijfjarig bestaan in juni 2011. Hanneke heeft ons daarvoor een aantal leuke ideeën aan de hand gedaan die we voor een deel zeker gaan uitwerken."

Dierenartspraktijk Houwer

Dierenartspraktijk Houwer

Gjalt Houwer, eigenaar Dierenartspraktijk Houwer: "Hanneke heeft voor mijn praktijk een mooie website ontwikkeld, waardoor ik mijn praktijk een beter gezicht naar de clientele kan geven. Ook mijn 30-jarig jubileum heeft door Hanneke extra cachet gekregen door de nodige media-aandacht."

Effectory

Effectory

Suzanne Mancini, marketeer Effectory: "Samenwerken met Hanneke is heel inspirerend. Hanneke is proactief en gericht op resultaat. Ze bruist van de ideeën en dat werkte voor ons heel aanstekelijk! Wij hadden behoefte aan professioneel advies om een PR-beleid op te zetten. Samen met haar is dit uitstekend gelukt, PR staat nu structureel op onze agenda. We zien veel resultaat en het belangrijkste: we hebben ontdekt hoe leuk het PR-vak is!"

Friese Preventieaanpak

Friese Preventieaanpak

Anneke Meijer, Programmamanager Friese Preventieaanpak: "Hanneke heeft ons als communicatieadviseur enorm geholpen om de Friese Preventieaanpak, de grootste samenwerking op preventie in Fryslân, mede te ontwikkelen en tot uitvoering te brengen. Ik ben erg blij met Hanneke als maatje om deze grote netwerksamenwerking tot een succes te brengen. Zij heeft, naast haar creatieve en communicatieve skills, ook veel te brengen op strategisch vlak. Zij houdt rekening met alle verschillende belangen en verwachtingen van een ieder. Hanneke is erg goed om de rode lijn eruit te halen om dit vervolgens dit te kunnen vertalen naar concrete stappen en plannen. Zij heeft meestal aan een half woord genoeg om de juiste vervolgstap te zetten. Hanneke is enthousiast, heel secuur, een erg harde werker en als zij ergens voor gaat levert dat ook mooie resultaten op. Ik hoop voor nu en in de toekomst nog vaak met haar te kunnnen samenwerken!"

GGD Fryslân

GGD Fryslân

Sytske Balt, Communicatieadviseur GGD Fryslân: "Hanneke is een enthousiaste en professionele communicatieadviseur die nieuwe maar ook al langer lopende projecten snel oppakt. Ze komt met creatieve ideeën, zorgt voor overzicht en voert alle plannen tot in de puntjes uit. Een fijne en ook gezellige collega om mee te mogen werken!"

GroupAuto Nederland

GroupAuto Nederland

Freek Blekxtoon, directeur GroupAuto Nederland: "Creatief, veelzijdig, doelgericht, professioneel en heel prettig in de samenwerking! Dat zou ik als belangrijkste kernwoorden willen meegeven over Hanneke. Binnen onze organisatie heeft Hanneke op zeer succesvolle wijze de marketing en communicatie afdeling naar een hoger plan getild, wat zichtbaar vruchten afwerpt. Dat op een scherpe wijze, heel prettig in de omgang en pro-actief. Ik beveel haar van harte aan als je een professionele marketeer zoekt, die enerzijds acteert op het niveau van strategie en anderzijds dat kan vertalen naar een concreet plan, dat ze dan hands on waarmaakt en managet. Ze kan erg goed 'out of the box' denken, maar ook goed plannen en een team aansturen. Veelzijdig dus! Precies wat wij nodig hebben in onze complexe franchiseorganisatie met veel verschillende aspecten, eigenwijze ondernemers en hectische marktontwikkelingen."

Helderberg Shared Services

Helderberg Shared Services

Kay Pierik, directeur Helderberg Shared Services: "Hanneke beschikt over een werkelijk onuitputtelijke bron van creatieve ideeën als het aankomt het bereiken van de doelgroep. Samen met een eigen mening die niet onder stoelen of banken wordt gestoken is dit dé aanvulling op ons team die we nodig hebben. We zien dan ook uit naar een langdurige samenwerking."

Hoofdbedrijfschap Detailhandel

Hoofdbedrijfschap Detailhandel

Geert Vermeer: "Van 2006 tot 2011 was ik onder meer voorzitter van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD). Het HBD was een grote organisatie die de totale detailhandel vertegenwoordigde met zo'n 135.000 ondernemers en circa 700.000 medewerkers. De detailhandel is een van de grootste branches, complex en zeer divers. Vanwege de diversiteit was het moeilijk om goed met de achterban te communiceren en voldoende zichtbaar te zijn. Ik zocht iemand die mij als voorzitter kon ondersteunen in de communicatie. Hanneke Bergsma bleek de juiste persoon om mij daarbij te adviseren. Ze begrijpt de problematiek van een complexe organisatie en weet in een korte tijd 'iets op een simpele manier duidelijk te maken'. Ze doet dat op een leuke en zeer deskundige manier. Opvallend was dat ze zowel de taal van de detaillist sprak (local marketing), maar ook adviezen kon geven bij soms moeilijke bestuursaangelegenheden met veel politiek. Hanneke is een goede 'sparring-partner', een echte professional en bovenal een heerlijk mens!"

Hoofdbedrijfschap Detailhandel

Hoofdbedrijfschap Detailhandel

Hendrik-Jan Kaptein, hoofd projectteam Stop Winkelcriminaliteit Hoofdbedrijfschap Detailhandel: "Binnen het Hoofdbedrijfschap Detailhandel is een pilot gestart waarmee de activiteiten zoals die worden uitgevoerd beter zichtbaar moeten worden gemaakt bij de doelgroep; alle ondernemingen in de detailhandel. Uiteraard is het van groot belang dat de HBD medewerkers die lokaal actief zijn met deze activiteiten, weten hoe zij hier over moeten communiceren. In april 2009 is een eerste groep van deze medewerkers getraind door Hanneke in het omgaan met de lokale pers. Hanneke heeft zich goed ingeleefd in de werkzaamheden van de betrokken adviseurs en heeft op basis hiervan een zeer doelgerichte en praktische training gegeven. Door een goede combinatie van theorie en praktijk is veel geleerd. Vooral ook is de nodige drempelvrees weggenomen die er toch bij veel adviseurs is als het gaat om omgaan met de pers."

Lymic

Lymic

Irene van Gent, manager business development Lymic: "Werken met Hanneke is verfrissend en effectief. Zij ontwikkelt in korte tijd een goed creatief concept om meer publiciteit te genereren. Gegarandeerd met resultaat!"

NHL Stenden Hogeschool

NHL Stenden Hogeschool

Drs. Soon Hee Santema, Directeur R&D Zwaartepunten & Contractactiviteiten, NHL Stenden Hogeschool: "Het was heel plezierig om met Hanneke samen te werken. Ze heeft mijn eenheid met goede ideeën en ook met veel enthousiasme ondersteund. Hanneke is betrouwbaar, creatief en denkt altijd in oplossingen."

RWretail

RWretail

Rob Wolfs, eigenaar RWretail: "RWretail schakelt Hanneke al jarenlang regelmatig in voor diverse complexe en soms politiekgevoelige PR-trajecten. Simpelweg omdat we van te voren weten dat we dan resultaten boeken en maximale exposure ontvangen."

Samen Blij

Samen Blij

Peter Kooij, bestuurder Samen Blij & Aandacht voor Eenzaamheid: "Ik heb Hanneke leren kennen bij de oprichting van Samen Blij. Zij heeft voor mij enkele opdrachten met succes uitgevoerd. Ook bij het ontwerpen van de concepten heeft zij een aantal leuke, bruikbare ideeën aangedragen. Hanneke is zeer gedreven en heel enthousiast, kom er maar eens tussen, als ze aan het woord is. Ze is leergierig en ambitieus, een professional waar ik met veel plezier mee heb samengewerkt. Ik ben heel blij met Hanneke!"

StudentServices

StudentServices

Bibi Straver, accountmanager StudentServices: "StudentServices heeft in mei 2008 het Nationaal Studentenonderzoek verricht. Uit dit onderzoek kwamen verschillende zeer interessante resultaten naar voren, die ook zeker nieuwswaardig waren. In het verleden probeerden we zelf de publiciteit te halen door persberichten uit te sturen. Dit leidde iedere keer weer tot (vrijwel) niets, tot onze teleurstelling. Met de resultaten van dit onderzoek wilden we maximale exposure behalen en hebben daarom Hanneke ingeschakeld. Met haar enthousiasme en professionaliteit zijn we dit traject gezamenlijk ingegaan. Resultaat: naar aanleiding van het door Hanneke opgestelde persbericht, hebben we een overweldigende hoeveelheid publiciteit gegenereerd! De wijze waarop Hanneke ons persbericht onder de aandacht van de media heeft gebracht, is van onschatbare waarde. Binnen 10 minuten na verzending, was het bericht geplaatst door het ANP. Hierna volgde sites als nu.nl, telegraaf.nl en volkskrant.nl direct. Vervolgens is er aandacht aan het onderzoek besteed tijdens de NOS radiojournaals die onder andere op 3FM worden uitgezonden. De volgende dag hebben praktisch alle kranten items gewijd aan ons persbericht, op de Telegraaf was dit zelfs op de voorpagina. Ons doel is meer dan behaald!"

Retail Reality

Retail Reality

Arnold Terpstra, general manager Retail Reality: "Wij hebben Hanneke leren kennen als een enorm enthousiast en persoonlijk georiënteerde professional. Hanneke probeert zich maximaal in te leven in onze propositie en wil ons bedrijf echt leren kennen. Alle mogelijkheden worden gebruikt, zij laat niets aan het toeval over om het maximale resultaat te behalen."

VastgoedPRO

VastgoedPRO

Ed van de Bijl, directeur VastgoedPRO: "Landelijke Makelaars Vereniging LMV en Register van Vastgoed Taxateurs RVT zijn in 2008 gestart met een traject voor fusie tot één nieuwe organisatie in het vastgoed: VastgoedPRO. Hierbij is tevens de transformatie beoogd van brancheorganisatie naar beroepsorganisatie. Dit is een innovatietraject welk publicitair zeer gevoelig ligt, met name door de maatschappelijke en politieke belangen die hiermee gemoeid zijn. VastgoedPRO wordt de op één na grootste belangenbehartiger voor vastgoedprofessionals in Nederland. Bijzonder hieraan is dat dit een uniek project is, iets dergelijks heeft nog niet eerder plaatsgevonden. De grote gevestigde communicatiebureaus kunnen hierin niet de service bieden die noodzakelijk is, daar er teveel vanuit bestaande structuren, zo niet tunnelvisie, wordt gewerkt. Na een intensieve zoektocht en vele, vele interviews, is uiteindelijk Hanneke Bergsma geselecteerd als partner in deze. Gedurende een periode van ruim zes maanden is Hanneke bijna fulltime gevraagd om op strategisch niveau de juiste positionering te begeleiden én te managen. Zowel richting de politiek, de ministeries, richting consumenten organisaties, richting media (radio, TV, kranten) is een gebalanceerd plan uitgewerkt waarin de belangen optimaal werden bediend. Daarnaast is er een complete marketing- en communicatie mix gedefinieerd en een platform gecreëerd welke diende als instrument naar de circa 800 aangesloten ondernemers die lid zijn van beide verenigingen. Deze unieke exercitie vraagt veel. Op het gebied van visie, op het gebied van innovatie, op het gebied van flexibiliteit, op het gebied van samenwerking en overtuigingskracht. Maar bovenal op het vermogen om buiten de bewandelde paden te durven gaan en 'thinking out of the box' als tweede natuur te kunnen etaleren. Hanneke heeft hierin een zeer belangrijke rol gespeeld en ruimschoots voldaan aan de verwachtingen die gesteld werden. En deze lagen hoog, zeer hoog. Het kwalitatieve karakter van dienstverlening was een verademing, de inzet en betrokkenheid geweldig. Ik raad de samenwerking absoluut aan, naast hard werken hebben we ook pret gemaakt en gelachen, het gehele team heeft de samenwerking met haar als uitermate collegiaal ervaren. Hanneke Bergsma was uiteindelijk voor ons 'one of the guys'."

Westfriesgasthuis

Westfriesgasthuis

Mieke Boots, communicatieadviseur Westfriesgasthuis: "Hanneke staat voor creatieve en vernieuwende ideeën en het juiste gevoel voor PR. De coördinatie van een PR-event is in hele goede handen en er is oog voor de kleinste en laatste details."